Erős Akaratok - Gyönge Gyomrok

Helyes, hogy A testvér és testvérnő, és B testvér és testvérnő erős akarattal rendelkezik. Mindenki tartsa fönn egyéniségét. Őrizzék meg egyéniségüket, mely nem olvad más valaki egyéniségébe. Senki se legyen a másik árnyéka. Isten szolgái mégis munkálkodjanak együtt olyan egységben, melyben értelmük és akaratuk elegyedhetik. Ez az egység nem élhet meg a kórház munkásai között, csak ha valamennyien okos, megszentelt álláspontra helyezkednek.

"Átadtam nekik a dicsőséget, melyet nekem adtál, hogy egyek legyenek, amint mi egyek vagyunk." Készek vagytok-e áldozatot hozni, hogy megfeleljetek ez imának? Vagy, mert néhány étel felől más a nézetetek, hogy föltálaljátok-e vagy sem; vagy mikor legyenek az étkezések, ezért azt mondjátok, hogy nem tudtok együtt dolgozni. Ez lenne a bibliai megszentelődés?...

Testvérem, jó a szilárd akarat, mikor megszentelődött. De az Istentői nyert világosságból tudom, hogy nektek és feleségeteknek egyazon igába kell hajtani fejeteket Krisztussal, s megtanulni, hogy eszméitek, terveitek és módszereitek némely tekintetben jobbak lennének, ha módosítanátok.

Azért alapítottuk a kórházat, hogy minden osztályt elérhessünk az igazsággal. Kérlek titeket, téged és B. házaspárt, kövessetek el mindent, hogy a kórházban létrehozzátok az egységet, melyért Krisztus imádkozott.

Tanúsítsátok az ő szeretetét. Hadd igazgassa szíveteket az igazság, s Krisztus által egyek lesztek Istennel.

Azt mondhatod, hogy gyomorbajos vagy. Lehet-e, hogy nem a legalkalmasabban táplálkozol? Az Úr utasított, hogy némely dolgokon változtass, mert ártasz emésztőszerveidnek. Nem írom elő, mit egyél, mit ne egyél. De ha amit eszel, emésztési zavart okoz, vezess be határozott változást.

Ha gyomorbajos lennék, addig változtatnék táplálékomon, amíg biztosan nem tudom, mit bír a gyomrom a legjobban megemészteni. Le kell küzdeni bizonyos dolgok erős kívánását. Énünk lázadó természetű, így szigorúan fegyelmeznünk kell.

Légy rendszeres étkezés-szokásaidban; ne terheld túl gyomrodat a sokféle étel fogyasztásával. Mielőtt teljesen megelégednél, hagyd abba az evést. A gyomor a leginkább visszaélést szenvedő szervünk. Gyakran kimeríti az olyan ételek emésztése, melyeket nem lenne szabad együtt fogyasztani. Az ételfélék összehozása háborgást idéz elő. Nemsokára teljes bágyadtság vesz erőt az emberen, amit sokan éhségnek vélnek, holott nem az. A baj oka, hogy a gyomornak túl sok a dolga. Vegyétek kevésbé igénybe, és visszanyeri egészséges állapotát. Minél egyszerűbbet és minél kevesebb félét eszünk, annál könnyebb a gyomor dolga.

Nem lehet mindenki számára ugyanazt az evés-szabályt fölállítani. Én megegyeztem magammal, hogy sohasem fogyasztok egy bizonyos nyalánkságot, mert mindig nyugtalanságot okoz a gyomromban, holott családunk több tagja nyugodtan fogyaszthatja. Mivel én nem ehetek belőle, nem mondom, hogy ők se egyenek. Egyénenként kell kísérletezni, és tudnunk, mi a legmegfelelőbb számunkra. Talán sok mindentől tartózkodnunk kell, amit mások nyugodtan fogyaszthatnak.

A félszívű keresztények rosszabbak a pogányoknál, mert ámító szavuk s el nem kötelezett álláspontjuk sokakat félrevezet. A hitetlen színt vall. A langymeleg keresztény mindkét felet megcsalja. Sem nem jó világi, sem nem jó keresztény. Sátán őt használja föl olyanok elvégzésére, amit senki más el nem tud végezni.